”Remei per a tota classe de febre. En una olla o tupí nou, de cabuda dos
porrons...” M.Àngels Anglada “Les closes”
XAROP DE SAÜC
20 – 30 rams de flor
de saüc
2 llimones orgàniques
2 cullerades acid
cítric
650 grams de sucre (millor si és de canya pel color i el
sabor)
1 litre d’aigua
Preparació:
1.-Esbandir amb molta cura les flors i posar-les en un recipient
gran, millor plàstic.
2.-Rentar i tallar les llimones en rodanxes, afegir-les
sobre les flors, també l'acid cítric.
3.-Fer arrencar el bull a l’aigua amb el sucre i tirar
aquest almívar sobre les flors, tapar, quan estigui fred posar-ho a la nevera durant 5 ó 6 dies. Remenar de tant en tant.
Colar i posar el xarop en ampolles molt netes i guardar-ho a la nevera. Si és vol guardar molt de temps, és pot congelar o be afegir conservant. El conservant por ser Benzoat de sodi.
Es posen dos dits de xarop en un got i s’acaba d’omplir d’aigua fresca. Es molt refrescant, treu la set. Te un sabor molt
agradable... deliciós!
Notes:
El saüc és un arbust caducifoli de 4-6 m (rarament 10 m)
d’altura. Floreix al mes de juny. La seva flor seca serveix per infusions per
curar els constipats i calmar la tos.
Dels fruits, al mes d’agost, uns rams amb boletes negres és fa confitura. Vigilar que siguin molt negres, quan son vermelles poden ser tòxiques.
Dels fruits, al mes d’agost, uns rams amb boletes negres és fa confitura. Vigilar que siguin molt negres, quan son vermelles poden ser tòxiques.
A totes les cases de pagès hi havia un saüc, també utilitzaven les flors per guarir les ferides del bestiar.
L’acid cítric és pot comprar en grans drogueries (Drogueria Boter- Badalona)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada