dissabte, 15 de març del 2014

XAROP DE SAÜC



”Remei per a tota classe de febre. En una olla o tupí nou, de cabuda dos porrons...” M.Àngels Anglada  “Les closes”



 
XAROP DE SAÜC
20 – 30  rams de flor de saüc
2 llimones orgàniques
2 cullerades acid cítric
650 grams de sucre (millor si és de canya pel color i el sabor)
1 litre d’aigua


Preparació:
1.-Esbandir amb molta cura les flors i posar-les en un recipient gran, millor plàstic.
2.-Rentar i tallar les llimones en rodanxes, afegir-les sobre les flors, també l'acid cítric.
3.-Fer arrencar el bull a l’aigua amb el sucre i tirar aquest almívar sobre les flors, tapar, quan estigui fred  posar-ho a la nevera durant 5 ó 6 dies.  Remenar de tant en tant.















Colar i posar el xarop en ampolles molt netes i guardar-ho a la nevera. Si és vol guardar molt de temps, és pot congelar o be afegir conservant. El conservant por ser Benzoat de sodi.

Es posen dos dits de xarop en un got i s’acaba d’omplir d’aigua fresca. Es molt refrescant, treu la set. Te un sabor molt agradable... deliciós!


Notes:
El saüc és un arbust caducifoli de 4-6 m (rarament 10 m) d’altura. Floreix al mes de juny. La seva flor seca serveix per infusions per curar els constipats i calmar la tos.

 Dels fruits, al mes d’agost,  uns rams amb boletes negres és fa confitura. Vigilar que siguin molt negres, quan son vermelles poden ser tòxiques.



A totes les cases de pagès hi havia un saüc, també utilitzaven les flors per guarir les ferides del  bestiar.
L’acid cítric és pot comprar en grans drogueries  (Drogueria Boter- Badalona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada